Συνταγές

Ψητή παλαμίδα

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή ψημένης παλαμίδας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Αρχικά ζητάμε από τον ψαρά μας να καθαρίσει το ψάρι και να το κόψει σε φιλέτα. 🍯 Αφού το φέρουμε στο σπίτι, περιμένουμε να πλυθεί και να στραγγίσει καλά.

Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι. 🍗 Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα το ψάρι στα χέρια μας και το πασπαλίζουμε με ένα ωραίο μυρωδικό από πάνω. 🧄 Στη συνέχεια τα τακτοποιούμε στο ταψί μας ένα ένα.

Κόβουμε ένα ολόκληρο λεμόνι σε στρογγυλά και το τακτοποιούμε ανάμεσά τους. 🍦 Τέλος ρίχνουμε το νερό μας σιγά σιγά από τη μία πλευρά. 🍋 Μην το ρίξετε πάνω στο ψάρι για να μην κυλήσουν τα μπαχαρικά.

Κάνοντας αυτές τις λειτουργίες, θερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς.

Στη συνέχεια όταν είναι έτοιμο το ταψί μας το καλύπτουμε με λαδόκολλα και τέλος το σκεπάζουμε τελείως με αλουμινόχαρτο και το κάνουμε έτοιμο και το βάζουμε στο φούρνο.

Με αυτό τον τρόπο ψήνουμε αργά για 40 λεπτά ακριβώς. 🍔 μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και περιμένουμε άλλα 10-20 λεπτά. 🍰 Το ψήνουμε έτσι μέχρι να ροδίσει. 🍯 Καλή όρεξη.

Σημείωση 1: Δεν προσθέτουμε λάδι φτιάχνοντας παλαμίδα, γιατί είναι βαρύ και λαδερό ψάρι, το δικό του λάδι αρκεί.

Σημείωση 2: Επειδή σαν οικογένεια μας αρέσει το μαλακό ψάρι, ρίχνω μπόλικο νερό και το μαγειρεύω. 🍐 Αν δεν σας αρέσει, δεν μπορείτε να προσθέσετε νερό. 🍔 Όλα είναι θέμα γούστου.

σημείωση 3: Αν έχετε προσθέσει νερό, μαγειρέψτε το μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό αφού αφαιρέσετε τα αλουμινόχαρτα.

σημείωση 4: μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή ενώ φτιάχνετε πέστροφα. Με μια διαφορά? Αφήστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη ή βούτυρο σε κάθε ένα από τα ψάρια που καρυκεύσατε. πάει καλά. Ωστόσο, ο χρόνος μαγειρέματος της πέστροφας είναι μικρότερος. Δώστε προσοχή σε αυτόν.

Καλή όρεξη και πάλι. 🙂

Συνταγή ψημένης παλαμίδας με φωτογραφία

Ψητή παλαμίδα
Ψητή παλαμίδα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button