Εύκολες συνταγές

Συνταγή τραγανής γκρανόλας με μέλι

Συνταγή τραγανής γκρανόλας με μέλι

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό τραγανής βρώμης, ξηρών καρπών και σπόρων με μια νότα γλυκύτητας σε αυτή τη συνταγή Crispy Granola με μέλι. Αυτή η υγιεινή και θρεπτική γκρανόλα είναι για πρωινό ή ως σνακ εν κινήσει. Είναι απίστευτα εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να προσαρμοστεί στα αγαπημένα σας υλικά. Η χρυσή, τραγανή υφή σε συνδυασμό με τη φυσική γλυκύτητα του μελιού δημιουργεί μια παραδεισένια γεύση που θα σας επιστρέφετε για περισσότερα. Είτε το απολαμβάνετε με γάλα, γιαούρτι ή απλά με τη χούφτα, αυτή η σπιτική γκρανόλα είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένη των νοικοκυριών.

Συστατικά

<πίνακας>

Ποσότητα
Συστατικό

3 φλιτζάνια
Παλαιομοδίτικη τυλιγμένη βρώμη

1 φλιτζάνι
Ποικίλοι ξηροί καρποί (π.χ. αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους)

1/2 φλιτζάνι
Μικτός σπόρος (π.χ. σπόροι κολοκύθας, ηλιόσποροι)

1/2 φλιτζάνι
Αποξηραμένα φρούτα (π.χ. σταφίδες, κράνμπερι)

1/3 φλιτζάνι
Μέλι

1/4 φλιτζάνι
Λάδι καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη τραγανή γκρανόλα με μέλι, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Ταψί
– Χαρτί περγαμηνής ή ψάθα σιλικόνης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
– Φούρνος

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 325°F (163°C). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα χαλάκι σιλικόνης.

Βήμα 2:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα αποξηραμένα φρούτα, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά για να δείτε ομοιόμορφη κατανομή των συστατικών.

Βήμα 3:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 4:

Ρίξτε το ξηρό μείγμα μελιού πάνω από το μείγμα βρώμης και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα συστατικά.

Βήμα 5:

Απλώστε το μείγμα granola στο έτοιμο ταψί, πιέζοντάς το ελαφρά για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα.

Βήμα 6:

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η γκρανόλα, ανακατεύοντας μία φορά μέχρι τη μέση για να δείτε ομοιόμορφο ψήσιμο.

Βήμα 7:

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει εντελώς στο ταψί. Καθώς κρυώνει, θα γίνει πιο τραγανό.

Βήμα 8:

Μόλις κρυώσει, σπάστε τη γκρανόλα σε ομάδες επιθυμητού μεγέθους. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο ή απολαύστε το αμέσως!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή Crispy Granola με μέλι είναι περίπου 10 λεπτά, ενώ ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 20-25 λεπτά. Με συνολικό χρόνο περίπου 30-35 λεπτών, μπορείτε να έχετε μια απολαυστική παρτίδα σπιτικής γκρανόλας έτοιμη να την πάρει.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή, μπορείτε εύκολα να κάνετε αυτή τη γκρανόλα κατάλληλη κάνοντας μερικές εναλλαγές συστατικών. Αντί για μέλι, χρησιμοποιήστε σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ αγαύης ως γλυκαντικό φιλικό προς τους vegan. Αντικαταστήστε το βούτυρο με λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό λάδι. Βεβαιωθείτε ότι τα αποξηραμένα φρούτα που επιλέγετε δεν περιέχουν πρόσθετα ζωικής προέλευσης, όπως ζελατίνη ή επικάλυψη μελιού.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βελτιώσετε τη γεύση και την υφή της granola σας, σκεφτείτε να φρυγανίσετε τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς πριν τα αναμίξετε με άλλα συστατικά. Απλώς τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
– Προσαρμόστε ελεύθερα τη συνταγή προσθέτοντας τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς, σπόρους ή αποξηραμένα φρούτα. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε συστατικά όπως τριμμένη καρύδα, τσιπς μαύρης σοκολάτας ή μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο ή κάρδαμο για επιπλέον γευστικές παραλλαγές.
– Για πιο σφιχτή γκρανόλα, πιέστε το σταθερά πάνω στο ταψί πριν το βάλετε στο φούρνο. Αυτό που τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με αποτέλεσμα να βοηθήσει τα νόστιμα συμπλέγματα.
– Θυμηθείτε να ανακατέψετε τη γκρανόλα στα μισά της διαδικασίας ψησίματος για να δείτε ομοιόμορφο ροδισμό. Αυτό θα αποτρέψει τυχόν εγκαύματα και θα διατηρήσει ένα σταθερό τραγανό σε όλο το μείγμα.
– Αφήνετε τη γκρανόλα να κρυώσει εντελώς πάνω στο ταψί χωρίς να την ανακατεύετε αμέσως αφού την βγάλετε από το φούρνο. Αυτό που θα βοηθήσει να γίνει τραγανό και να σχηματίσει ξεχωριστά συμπλέγματα καθώς στερεώνεται.
– Αποθηκεύστε τη σπιτική σας γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα πρέπει να παραμείνει φρέσκο ​​και τραγανό για έως και δύο εβδομάδες, αλλά το πιθανότερο είναι ότι έχει φύγει πολύ πριν από αυτό!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
200

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Υδατάνθρακες
24 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
8g

Πρωτεΐνη
5 g

Νάτριο
50 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε την Crispy Granola με μέλι σε ένα όμορφο μπολ ή βάζο για να αναδείξετε τις χρυσές αποχρώσεις και τη δελεαστική υφή της. Μπορείς να το πάρεις μόνο του ως σνακ, να το πασπαλίσεις με μπολ γιαουρτιού ή να ρίξεις γάλα ή φυτικό γάλα για ένα υπέροχο δημητριακό πρωινού. Συμπληρώστε με φρέσκα φρούτα, μια κούκλα ελληνικό γιαούρτι ή λίγο περισσότερο για μια επιπλέον νότα απόλαυσης. Για πρόσθετη τραγανή γεύση, μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με ψημένες νιφάδες καρύδας ή θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Οι επιλογές είναι ατελείωτες!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την τραγανότητα της granola σας, να αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο αεροστεγών σε θερμοκρασία δωματίου σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αποφύγετε την έκθεση σε υγρασία, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια τραγανότητας. Εάν αποθηκευτεί σωστά, η σπιτική σας γκρανόλα μπορεί να παραμείνει φρέσκια για έως και δύο εβδομάδες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή Crispy Granola με μέλι περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν πολλά για την υγεία. Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και συμβάλλουν στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι παρέχουν υγιή λίπη, βιταμίνες και μετάλλα, προάγοντας την υγεία της καρδιάς και υποστηρίζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου. Το μέλι προσφέρει φυσική γλυκύτητα μαζί με πιθανές αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές τράπεζες. Τα αποξηραμένα φρούτα παρέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη συνολική ευεξία. Απολαμβάνοντας αυτό το granola, θρέφετε το σώμα σας με ένα υγιεινό θρεπτικό συστατικών.

Παρόμοιες συνταγές

– Nutty Maple Granola
– Granola Crunch με αμύγδαλο καρύδας
– Σοκολατένια γκρανόλα φουντουκιού
– Granola μπαχαρικών κολοκύθας

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή Crispy Granola με μέλι αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson. Η αφοσίωσή τους στη δημιουργία νόστιμων και προσιτών συνταγών έχει επηρεάσει αμέτρητους οικιακούς μάγειρες σε όλο τον κόσμο. Μέσω της χρήσης απλών αλλά γευστικών συστατικών και καινοτόμων τεχνικών, με ενέπνευσαν να δημιουργήσω αυτή τη λαχταριστή συνταγή granola. Ας ξεκινήσουμε μαζί αυτό το γαστρονομικό ταξίδι και ας απολαύσουμε την τραγανή καλοσύνη! 🌟

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button