Εύκολες συνταγές

Συνταγή Enchilada με Φασόλια με Κρέας

Σχετικά με τη συνταγή

Η Enchilada με φασόλια με κρέας είναι ένα απολαυστικό μεξικάνικο πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις του τρυφερού κρέατος, των αλμυρών φασολιών και των ζωηρά μπαχαρικών. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια λαχταριστή εμπειρία με τις στρώσεις από τορτίγιες καλαμποκιού, καρυκευμένο κιμά, κρεμώδη τηγανητά φασόλια και πικάντικη σάλτσα enchilada. Στη συνέχεια, το πιάτο επικαλύπτεται με λιωμένο τυρί και σερβίρεται με προαιρετικές γαρνιτούρες όπως ψιλοκομμένο κόλιαντρο, ντομάτες σε κύβους και κρέμα γάλακτος.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Τορτίγιες καλαμποκιού
12

Μοσχαρίσιος κιμάς
1 λίβρα

Τηγανισμένα φασόλια
1 μπορεί

Σάλτσα Enchilada
2 φλιτζάνια

Τριμμένο τυρί
2 φλιτζάνια

Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι

Ψιλοκομμένο σκόρδο
2 γαρίφαλα

Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας

Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού

Κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Προαιρετικές γαρνιτούρες
(για γεύση)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη γευστική συνταγή Enchilada με φασόλια με κρέας, θα χρειαστείτε:
– Ένα μεγάλο τηγάνι
– Μπολ ανάμειξης
– Σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα
– Ταψί
– Αλουμινόχαρτο
– Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέστε στο τηγάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα και αρωματικά.
4. Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει. Φροντίστε να το σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια κατά το μαγείρεμα.
5. Αλατοπιπερώνετε το μοσχάρι με αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο σε σκόνη και σκόνη τσίλι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά.
6. Μόλις ψηθεί το μοσχαρίσιο κρέας, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
7. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες καλαμποκιού σε ξεχωριστό τηγάνι ή τις τυλίγουμε σε μια υγρή χαρτοπετσέτα και στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να γίνουν εύκαμπτες.
8. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από τηγανισμένα φασόλια σε κάθε τορτίγια.
9. Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα από τον καρυκευμένο κιμά στις τορτίγιες.
10. Τυλίγετε κάθε τορτίγια σφιχτά και τις βάζετε με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα λαδωμένο ταψί.
11. Ρίξτε τη σάλτσα enchilada ομοιόμορφα πάνω από τις τορτίγιες, φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως.
12. Πασπαλίστε το τριμμένο τυρί πάνω από τα enchiladas, σκεπάζοντάς τα εντελώς.
13. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
14. Μετά από 20 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει.
15. Βγάζουμε τα enchiladas από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Enchilada με φασόλια με κρέας είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για το σοτάρισμα των κρεμμυδιών και του σκόρδου, το ροδισμό του κιμά, τη συναρμολόγηση των enchiladas και την προετοιμασία του ταψιού. Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι επιπλέον 30 λεπτά, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος να είναι περίπου 60 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Εάν θέλετε να φτιάξετε μια vegan εκδοχή αυτής της συνταγής, ακολουθούν ορισμένες αντικαταστάσεις συστατικών:
– Αντικαταστήστε τον κιμά με φυτικό υποκατάστατο κιμά.
– Βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα enchilada και τα τηγανητά φασόλια είναι φιλικά προς τους vegan, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.
– Χρησιμοποιήστε τριμμένο τυρί χωρίς γαλακτοκομικά ή εναλλακτικά τυριά vegan.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο μπαχαρικών σε αυτήν τη συνταγή προσαρμόζοντας την ποσότητα της σκόνης τσίλι ή προσθέτοντας καυτή σάλτσα στη σάλτσα enchilada.
– Για μια επιπλέον γεύση, σκεφτείτε να προσθέσετε jalapeños σε κύβους ή πράσινα τσίλι στο μείγμα του κιμά.
– Για να μην μουσκέψουν πολύ τα enchiladas, τηγανίστε ελαφρά τις τορτίγιες σε στεγνό τηγάνι πριν τις συναρμολογήσετε.
– Αν προτιμάτε ένα τραγανό πάνω μέρος, ψήνετε τις enchiladas για λίγα λεπτά μετά το ψήσιμο για να αποκτήσετε ένα χρυσοκάστανο χρώμα στο τυρί.
– Σερβίρετε τις enchiladas γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ντομάτες κομμένες σε κύβους, αβοκάντο σε φέτες ή μια κούκλα κρέμα γάλακτος για πρόσθετη φρεσκάδα και κρέμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
400

Συνολικό Λίπος
Συνολικό Λίπος

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
60 mg

Νάτριο
950 mg

Υδατάνθρακες
35 g

Ίνα
5 g

Σάκχαρα
3g

Πρωτεΐνη
25 g

Βιταμίνη Α
15% DV

Βιταμίνη C
4% DV

Ασβέστιο
20% DV

Σίδερο
15% DV

*Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε Enchilada με φασόλια με κρέας, μπορείτε να αναβαθμίσετε την παρουσίαση τοποθετώντας τις enchiladas σε μια πιατέλα ή μεμονωμένα πιάτα. Περιχύστε λίγη επιπλέον σάλτσα enchilada από πάνω και πασπαλίστε ψιλοκομμένο κόλιαντρο για ένα ρολό χρώμα. Σερβίρετε τις enchiladas με παραδοσιακές μεξικάνικα φαγητά, όπως ισπανικό ρύζι, γκουακαμόλε ή μια φρέσκια σαλάτα με πικάντικη βινεγκρέτ. Για πρόσθετη υφή και ποικιλία, μπορείτε επίσης να προσφέρετε τσιπς τορτίγιας, σάλσα ή κρέμα γάλακτος ως συνοδευτικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα Enchilada με φασόλια με κρέας, αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, τοποθετήστε την επιθυμητή μερίδα σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και θερμαίνετε μέχρι να ζεσταθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να ξαναζεστάνετε τα enchiladas στο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 15-20 λεπτά, καλυμμένα με αλουμινόχαρτο για να συγκρατηθεί η υγρασία.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

– Φασόλια: Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα φασόλια παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά και προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Είναι επίσης γνωστό ότι βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
– Μοσχαρίσιος κιμάς: Μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και βασικών μετάλλων όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος, ο κιμάς μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μυών και τη συνολική υγεία.
– Τορτίγιες καλαμποκιού: Οι τορτίγιες καλαμποκιού είναι κατασκευασμένες από καλαμπόκι, χωρίς γλουτένη και περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Αποτελούν μια πιο υγιεινή εναλλακτική για τις τορτίγιες από αλεύρι.
– Σάλτσα Enchilada: Ανάλογα με τη συνταγή, η σάλτσα enchilada μπορεί να περιλαμβάνει συστατικά όπως ντομάτες, μπαχαρικά και βότανα, παρέχοντας αντιοξειδωτικά και γεύση χωρίς υπερβολικές θερμίδες ή λιπαρά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Enchilada με φασόλια με κρέας, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παραλλαγές:
– Enchilada Verde: Φτιαγμένο με μια πικάντικη πράσινη σάλτσα, αυτή η εκδοχή περιλαμβάνει ψητές ντομάτες, πράσινα τσίλι και κόλιανδρο για ζωηρή γεύση.
– Cheese Enchiladas: Μια χορτοφαγική επιλογή που αντικαθιστά το κρέας με μια ποικιλία τυριών, δημιουργώντας μια λαχταριστή και απολαυστική γέμιση.
– Κοτόπουλο Enchiladas: Αλλάξτε τον κιμά με ψιλοκομμένο κοτόπουλο για μια πιο ελαφριά ανανέωση στην κλασική συνταγή enchilada.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Enchilada με φασόλια με κρέας αντλεί έμπνευση από καταξιωμένους Μεξικανούς σεφ όπως ο Pati Jinich, δημιουργός της δημοφιλούς εκπομπής μαγειρικής “Pati’s Mexican Table” και ο Rick Bayless, γνωστός για την εξειδίκευσή του στη μεξικάνικη κουζίνα. Το πάθος τους για αυθεντικές γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές ενέπνευσε τη δημιουργία αυτού του νόστιμου πιάτου, το οποίο αποτυπώνει την ουσία της μεξικανικής γαστρονομικής κληρονομιάς. Αγκαλιάζοντας τις καινοτόμες τεχνικές τους και την αφοσίωσή τους στην προβολή των πλούσιων γεύσεων της μεξικάνικης κουζίνας, αυτή η συνταγή προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσης και πολιτιστικής επιρροής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button