Εύκολες συνταγές

Συνταγή Bagel Fritters με πατάτες

Σχετικά με τη συνταγή

Το Bagel Fritters with Potatoes είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει την τραγανή καλοσύνη των bagels με την κρεμώδη υφή της πατάτας. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια μοναδική πινελιά στις παραδοσιακές τηγανητές, προσθέτοντας μια νότα αλμυρής καλοσύνης στο γεύμα σας. Τα bagels παρέχουν μια ελαφρώς λαστιχωτή και γευστική βάση, ενώ οι πατάτες προσθέτουν ένα ανακουφιστικό και πλούσιο στοιχείο. Είναι μια τέλεια επιλογή για πρωινό, brunch ή ακόμα και ως σνακ.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

2
Bagels

2
Πατάτες

1
Κρεμμύδι

2 γαρίφαλα
Σκόρδο

1/4 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2
Αυγά

1/4 φλιτζάνι
Γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Μαύρο πιπέρι

Λάδι
για τηγάνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό Bagel Fritters με πατάτες, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Τρίφτης
  • τηγάνι ή τηγάνι
  • Σπάτουλα
  • Χαρτοπετσέτες

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε κόβοντας τα κουλούρια σε μικρούς κύβους.
2. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες με τρίφτη.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κύβους bagel, τις τριμμένες πατάτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα.
6. Ρίξτε το μείγμα των αυγών πάνω από το μείγμα κουλούρι και πατάτας και ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
7. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
8. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνετε προσεκτικά στο καυτό λάδι, πλάθοντάς τις σε τηγανητές με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
9. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για τηγανίτες Bagel με πατάτες είναι περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που χρειάζεται για να ψιλοκόψετε και να τρίψετε τα υλικά, να ανακατέψετε το κουρκούτι και να τηγανίσετε τις τηγανητές στην τελειότητα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για βέγκαν Τηγανίτες Bagel με πατάτες, μπορείτε να κάνετε μερικές αντικαταστάσεις συστατικών. Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα υποκατάστατο αυγού βίγκαν ή 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε φυτικό γάλα αντί για κανονικό γάλα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα bagels που χρησιμοποιείτε δεν περιέχουν μη vegan συστατικά όπως αυγά ή γαλακτοκομικά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Είναι σημαντικό να αποσπάσετε την υπερβολική υγρασία από τις τριμμένες πατάτες, τοποθετώντας τις σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και πιέζοντας σταθερά.
– Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γεύση των τηγανητών σας προσθέτοντας βότανα ή μπαχαρικά όπως μαϊντανό, άνηθο ή πάπρικα στο κουρκούτι.
– Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι αρκετά ζεστό πριν προσθέσετε τις τηγανητές. Δοκιμάστε το ρίχνοντας λίγο από το κουρκούτι στο λάδι. αν τσιτσιρίσει και ανέβει στην επιφάνεια, το λάδι είναι έτοιμο.
– Αποφύγετε τον συνωστισμό του τηγανιού ή του τηγανιού. Μαγειρέψτε τις τηγανητές σε παρτίδες για να εξασφαλίσετε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα και θα γίνουν τραγανές.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
2g

Χοληστερόλη
70 mg

Νάτριο
400 mg

Υδατάνθρακες
32g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
3g

Πρωτεΐνη
8g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τα Bagel Fritters με πατάτες ως νόστιμο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο. Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή να τα συνδυάσετε με μια ποικιλία από νόστιμες εναλλακτικές. Σκεφτείτε να τα σερβίρετε με μια κούκλα κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι για ένα πρόσθετο κρεμώδες στοιχείο. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με φρέσκα βότανα όπως μαϊντανό ή σχοινόπρασο για να βελτιώσετε την παρουσίαση. Για ένα πλήρες γεύμα, σερβίρετε τις τηγανίτες μαζί με μια τραγανή πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τα Bagel Fritters με πατάτες, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα με φερμουάρ και βάλτε τα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε ξανά, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να τα ξαναζεστάνετε σε φούρνο τοστιέρα ή τηγάνι για τραγανή υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Οι τηγανητές μπέιγκελ με πατάτες προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία χάρη στα θρεπτικά συστατικά τους:
– Τα κουλούρια παρέχουν μια πηγή υδατανθράκων για ενέργεια και περιέχουν κάποιες διαιτητικές ίνες.
– Οι πατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες C και B6, κάλιο και φυτικές ίνες. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία.
– Τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσθέτουν γεύση ενώ παρέχουν αντιφλεγμονώδεις και ενισχυτικές ιδιότητες του ανοσοποιητικού.
– Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β12 και του σεληνίου.
– Το γάλα είναι καλή πηγή ασβεστίου και παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες D και B12 και κάλιο.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσαν τα Bagel Fritters με πατάτες, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Τηγανίτες με κολοκυθάκια: Αντικαταστήστε τα κουλούρια και τις πατάτες με τριμμένο κολοκυθάκι για πιο ελαφριά και δροσιστική περιποίηση.
– Τηγανίτες με καλαμποκάλευρο: Ενσωματώστε καλαμποκάλευρο στο κουρκούτι για μια ελαφρώς γλυκιά και τραγανή εμπειρία τηγανίσματος.
– Τηγανίτες γλυκοπατάτας: Χρησιμοποιήστε πουρέ γλυκοπατάτας αντί για κανονικές πατάτες για μια φυσικά γλυκιά και θρεπτική επιλογή.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τη δημιουργικότητα διάφορων διάσημων σεφ που έχουν πειραματιστεί με συνταγές για τηγανητές. Σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi, ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson έχουν δώσει έμπνευση με τις καινοτόμες προσεγγίσεις τους για την ενσωμάτωση μοναδικών γεύσεων και υφών σε συνταγές για τηγανητές. Η τεχνογνωσία τους στο συνδυασμό υλικών και στην προσθήκη μιας προσωπικής πινελιάς στα κλασικά πιάτα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία του Bagel Fritters with Potatoes.

Τώρα είναι ώρα να φορέσετε την ποδιά σας, να μαζέψετε τα υλικά σας και να ξεκινήσετε μια γαστρονομική περιπέτεια για να δημιουργήσετε αυτά τα υπέροχα Bagel Fritters με πατάτες. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε κάθε μπουκιά από αυτές τις τραγανές αλλά κρεμώδεις απολαύσεις που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες! 🍽️😋

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button