Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ με κάστανο

Συνταγή για κέικ με κάστανο

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις πλούσιες και με ξηρούς καρπούς γεύσεις αυτού του απολαυστικού κέικ κάστανου. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των κάστανων με μια υγρή και τρυφερή βάση κέικ, με αποτέλεσμα ένα επιδόρπιο που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερο. Είτε πρόκειται για μια ειδική περίσταση είτε απλώς για μια απόλαυση για τον εαυτό σας, αυτό το κέικ με κάστανο είναι ένα κάλυμμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>

Για την τούρτα
Για το πάγωμα

2 φλιτζάνια αλεύρι κάστανο
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι γάλα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι πουρέ κάστανου
Προαιρετικά: τρίμματα σοκολάτας για γαρνίρισμα

4 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το κέικ με κάστανο, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης (μεγάλου και μεσαίου μεγέθους)
– Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα
– Σπάτουλα
– Στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών (2)
– Περγαμηνόχαρτο
– Σχάρα ψύξης
– Σπάτουλα όφσετ (για πάγωμα)
– Αλεύρι από κάστανο
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Ζάχαρη κρυσταλλική
– Γάλα
– Πουρές κάστανο
– Αυγά
– Μπέικιν πάουντερ
– Αλάτι
– Ανάλατο βούτυρο
– Ζάχαρη άχνη
– Εκχύλισμα βανίλιας
– Βαριά κρέμα
– Προαιρετικά: τρίμματα σοκολάτας για γαρνιτούρα

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Λαδώνουμε και στρώνουμε τον πάτο των ταψιών του κέικ με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανάμειξης, ανακατεύουμε το αλεύρι από κάστανο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα γάλακτος μαζί με το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
5. Ανακατεύουμε μέσα τον πουρέ κάστανου μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
6. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα των ξηρών υλικών στα υγρά υλικά, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7. Μοιράζετε τη ζύμη ομοιόμορφα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες του κέικ και ισιώνετε τις κορυφές με μια σπάτουλα.
8. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
9. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του κέικ με κάστανο διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, τη μέτρηση και την προετοιμασία της ζύμης. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 25-30 λεπτά και αφού βγάλουμε τα κέικ από το φούρνο, θα πρέπει να κρυώσουν για άλλα 10 λεπτά πριν μεταφερθούν σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Καθώς αυτή η συνταγή περιέχει γαλακτοκομικά συστατικά όπως βούτυρο, γάλα και κρέμα γάλακτος, δεν είναι κατάλληλη για vegans. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμες διάφορες συνταγές για vegan κέικ με κάστανο που χρησιμοποιούν εναλλακτικές επιλογές φυτικής προέλευσης, όπως το vegan βούτυρο, το γάλα αμυγδάλου και την κρέμα καρύδας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εξερευνήσετε αυτές τις συνταγές για να ικανοποιήσετε τις προτιμήσεις των vegan.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε.
– Κοσκινίστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί για να αφαιρέσετε τυχόν σβόλους και να εξασφαλίσετε μια λεία ζύμη.
– Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν για να αποφύγετε μια πυκνή υφή.
– Για να αφαιρέσετε εύκολα τα κέικ από τα ταψιά, στρώστε τους πάτους με λαδόκολλα και λαδώστε τα πλαϊνά.
– Για απαλό και ομοιόμορφο πάγωμα, φροντίστε το βούτυρο να είναι μαλακό αλλά όχι λιωμένο.
– Αφήστε τακέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα παγώσετε. Αυτό θα αποτρέψει το λιώσιμο του παγώματος και θα εξασφαλίσει μια όμορφη παρουσίαση.

Για το πάγωμα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, ένα φλιτζάνι τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και την παχύρρευστη κρέμα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το γλάσο να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  4. Μόλις κρυώσουν τα κέικ, τοποθετήστε μια στρώση κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ. Απλώστε από πάνω μια γενναιόδωρη ποσότητα frosting.
  5. Τοποθετήστε προσεκτικά το δεύτερο στρώμα κέικ από πάνω και παγώστε ολόκληρο το κέικ, συμπεριλαμβανομένων των πλευρών, χρησιμοποιώντας μια όφσετ σπάτουλα για λείο φινίρισμα.
  6. Προαιρετικά: Πασπαλίστε τρίμματα σοκολάτας πάνω από το παγωμένο κέικ για κομψή πινελιά και πρόσθετη γεύση.
  7. Σερβίρετε και απολαύστε!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
85 mg

Νάτριο
180 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
52 g

Διαιτητικές ίνες
3g

Σάκχαρα
38 g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το κέικ κάστανο, κόψτε το σε μεμονωμένες μερίδες και τοποθετήστε τις σε πιάτα γλυκού για μια όμορφη παρουσίαση. Για μια επιπλέον πινελιά, πασπαλίστε τις φέτες με ζάχαρη άχνη ή διακοσμήστε με λίγο σκόνη κακάο.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το κέικ με μια κούκλα σαντιγί, μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια σταγόνα σάλτσα καραμέλας. Αυτές οι προσθήκες συμπληρώνουν τις γεύσεις ξηρών καρπών του κέικ και προσθέτουν ένα απολαυστικό στοιχείο στο επιδόρπιο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του κέικ με κάστανο, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Εάν πρέπει να το αποθηκεύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βάλτε το στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το κέικ στο ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για βέλτιστη γεύση και υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα κάστανα είναι γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας πολλά οφέλη για την υγεία. Αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες βοηθούν την πέψη και προάγουν τον κορεσμό. Τα κάστανα περιέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του καλίου και του φυλλικού οξέος, τα οποία υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη συνολική ευεξία.

Ενώ το κέικ περιέχει ζάχαρη και βούτυρο, η απόλαυσή του με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να προσφέρει μια απολαυστική απόλαυση και να συμβάλει σε στιγμές χαράς και απόλαυσης.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το κέικ με κάστανο, ίσως θέλετε να εξερευνήσετε και άλλα επιδόρπια με βάση τους ξηρούς καρπούς. Μερικές παρόμοιες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η Torte με φουντούκι, το κέικ με αλεύρι αμυγδάλου και τα μπράουνις καρυδιάς. Αυτές οι συνταγές παρουσιάζουν τις πλούσιες γεύσεις διαφορετικών ξηρών καρπών και προσφέρουν απολαυστικές παραλλαγές για τους λάτρεις των ξηρών καρπών.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κέικ με κάστανο αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και η Claire Ptak. Η μαεστρία τους στη δημιουργία εκλεκτών γλυκών με εποχιακά υλικά έχει επηρεάσει τη δημιουργία αυτού του γευστικού και ανακουφιστικού κέικ. Η αφοσίωση και η δημιουργικότητά τους στον γαστρονομικό κόσμο αποτελούν σταθερή πηγή έμπνευσης τόσο για τους επίδοξους σεφ όσο και για τους οικιακούς μάγειρες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button