Εύκολες συνταγές

Συνταγή για σοκολάτες με αποξηραμένα φρούτα

Συνταγή για σοκολάτες με αποξηραμένα φρούτα

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό πλούσιας σοκολάτας και λαστιχωμένων αποξηραμένων φρούτων με αυτή την παραδεισένια συνταγή για σοκολάτα αποξηραμένων φρούτων. Αυτές οι παρακμιακές λιχουδιές είναι ιδανικές για να ικανοποιήσετε το γλυκό σας ή να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σε κάθε περίσταση. Η βελούδινη απαλότητα της σοκολάτας συμπληρώνει τη φυσική γλυκύτητα και την υφή των αποξηραμένων φρούτων, δημιουργώντας έναν πραγματικά ακαταμάχητο συνδυασμό. Είτε είστε λάτρης της σοκολάτας είτε λάτρης των φρούτων, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει την καρδιά σας. 🍫🍓

Συστατικά

<πίνακας>

Ποσότητα
Συστατικό

200 g
Μαύρη σοκολάτα (κατά προτίμηση 70% κακάο)

100 g
Ποικίλα αποξηραμένα φρούτα (όπως βερίκοκα, κεράσια, σταφίδες και κράνμπερι)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική λιχουδιά, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Αντιθερμικό μπολ
– Κατσαρόλα
– Κουτάλι ή σπάτουλα για ανακάτεμα
– Ταψί ή ταψί
– Περγαμηνόχαρτο
– Μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας (για κοπή αποξηραμένων φρούτων)
– Σανίδα κοπής

Προετοιμασία

Λιώνετε τη σοκολάτα

1. Γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
2. Το αντιθερμικό μπολ πάνω από την κατσαρόλα, φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά χωρίς να το νερό.
3. Σπάμε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
4. Ανακατεύετε περιστασιακά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να γίνει λεία.

Ετοιμάστε τα αποξηραμένα φρούτα

5. Όσο λιώνει η σοκολάτα, ετοιμαστείτε τα αποξηραμένα κορίτσια κόβοντάς τα σε μπουκιές, αν χρειάζεται.
6. Αφήνουμε στην άκρη μερικά αποξηραμένα φρούτα για γαρνίρισμα.

Συνδυάστε τη σοκολάτα και τα αποξηραμένα φρούτα

7. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά αλλά κρατήστε το πάνω από την κατσαρόλα για να διατηρηθεί ζεστό.
8. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα στη λιωμένη σοκολάτα.
9. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα φρούτα με σοκολάτα.

Διαμορφώστε και Διακοσμήστε

10. Στρώνουμε ένα ταψί ή ένα ταψί με λαδόκολλα.
11. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή τα χέρια σας, βάλτε μικρές μερίδες από τα φρούτα με επικάλυψη σοκολάτας στο έτοιμο φύλλο, δημιουργώντας δέσμες σε μέγεθος μπουκιάς.
12. Γαρνίρετε τις συστάδες με τα κρατημένα αποξηραμένα φρούτα για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας.

Ρύθμιση και χαλάρωση

13. Το σήμα το περίπου ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
14. Μόλις δέσουν οι σοκολάτες, τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτών των απολαυστικών αποξηραμένων φρούτων θα γίνει περίπου 15 λεπτά για να λιώσει η σοκολάτα, να κόψετε και να ανακατέψετε τα αποξηραμένα φρούτα, να διαμορφώσετε και να διακοσμήσετε τις ομάδες και στη συνέχεια να κρυώσετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή χρησιμοποιώντας μαύρη σοκολάτα φιλική προς τους vegan που δεν περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα ή συστατικά ζωικής προέλευσης. Συνδυάστε τη συσκευασία για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη για τις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο για την καλύτερη γεύση. Ο πλούτος της σοκολάτας θα ανεβάσει τη γεύση των αποξηραμένων φρούτων.
– Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς αποξηραμένων φρούτων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή σπόρους για επιπλέον τραγανότητα.
– Όταν λιώνετε τη σοκολάτα, φροντίστε το μπολ να είναι στεγνό και απαλλαγμένο από υγρασία. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα νερού μπορεί να κάνει τη σοκολάτα να πιάσει ή να γίνει κοκκώδης.
– Προσοχή να μην υπερθερμανθεί η σοκολάτα όσο τη λιώνετε. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις λιώσει εντελώς.
– Εάν προτιμάτε μια πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος αντί για μαύρη σοκολάτα, αν και θα αλλάξει το συνολικό γευστικό προφίλ.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
9g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Υδατάνθρακες
23g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
14 g

Πρωτεΐνη
2g

Ασβέστιο
20 mg

Σίδερο
2 mg

Κάλιο
180 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτές οι σοκολάτες αποξηραμένων φρούτων μπορούν να σερβιριστούν ως απολαυστικό επιδόρπιο ή ως μέρος μιας γλυκιάς πιατέλας. Συνδυάζονται υπέροχα με διάφορα συνοδευτικά όπως:
– Φρέσκα μούρα για μια έκρηξη φρεσκάδας
– Παγωτό σαντιγί ή βανίλια για κρεμώδη αντίθεση
– Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για κομψή πινελιά

Για να παρουσιάσετε αυτές τις σοκολάτες, να τις παρουσιάσετε σε μια διακοσμητική πιατέλα ή να τακτοποιήσετε τις μικρές κουπες ζαχαρωτών για μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να τα τυπώσετε ξεχωριστά σε πολύχρωμο αλουμινόχαρτο ή να τοποθετήσετε σε μια όμορφη συσκευασία δώρου για να τα χαρίσετε ως ξεχωριστή απόλαυση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε αυτές τις σοκολάτες αποξηραμένων φρούτων φρέσκες και να διατηρήσετε την υφή τους, αποθηκεύστε τις σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως ή πηγές θερμότητας. Θα πρέπει να παραμείνουν νόστιμα για έως και δύο εβδομάδες. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα, είναι καλύτερο να τα φυλάτε στο ψυγείο για να μην λιώσουν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να έχουν πολλά για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της φλεγμονής και της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς. Είναι επίσης πηγή μετάλλων όπως ο σίδηρος και το μαγνήσιο. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, βιταμίνες και μετάλλα, παρέχοντας φυσική γλυκύτητα ενώ παράλληλα προσφέρουν θρεπτική αξία. Μπορούν να συμβάλουν σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα και να παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για σοκολάτες με αποξηραμένα φρούτα, ίσως σας αρέσει επίσης:
– Φλοιός μαύρης σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και σπόρους: Δημιουργήστε τον δικό σας προσαρμοσμένο φλοιό σοκολάτα με μια ποικιλία από ξηρούς καρπούς και σπόρους για επιπλέον τραγανή γεύση και γεύση.
– Φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα: Βουτήξτε φρέσκες φράουλες σε λιωμένη σοκολάτα για ένα κλασικό και κομψό επιδόρπιο.
– Συστάδες σοκολάτας με φρούτα και ξηρούς καρπούς: Συνδυάστε ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών με λιωμένη σοκολάτα για να δημιουργήσετε υπέροχες συστάδες καλοσύνης.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως η Nigella Lawson και ο Jamie Oliver, οι οποίοι έχουν επιδείξει την ευελιξία της ενσωμάτωσης αποξηραμένων φρούτων σε επιδόρπια σοκολάτα. Οι καινοτόμοι συνταγές τους και το πάθος τους για το συνδυασμό γεύσεων έχουν επηρεάσει αυτήν τη δυνατότητα δημιουργίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button